foundation


Noa's biografie

Noa Warger geboren in Alkmaar op 25 maart 2000, opgegroeid in Castricum en verhuisd in 2008 naar Sint Pancras. Noa is altijd al erg sportief geweest. In 2008 is zij begonnen met haar eerste voetstappen te zetten in de karatesport in Alkmaar. Hier is de basis gelegd voor haar verdere beoogde topsport carrière. In 2014 werd het haar voor steeds duidelijker dat ze een grotere ambitie had binnen de karatesport. Ze was overtuigd dat ze zich verder wilde ontwikkelen om in eerste instantie de beste van Nederland te worden. Dit bleek een beslissing te zijn die veel commitment vroeg van haar en haar familie, maar voor Noa was het duidelijk. Dit was haar doel!

Noa zette haar topsport trainingen voort in Leeuwarden. Daarnaast trainde ze zowel thuis als in de sportschool elke dag haar conditie middels hardlopen en krachttrainingen. Dit resulteerde al snel in een groot aantal podiumsuccessen. Zo behaalde ze de titel Nederlands Kampioen Kata Junioren dames 16/17 jaar in 2016, werd ze vice-Nederlands Kampioen Kata Junioren 16/17 in 2017, werd brons op het NK senioren dames in 2016 en 2018 behaald en mocht zij deelnemen aan het Europese Jeugd Kampioenschappen in 2017 in Sofia. Daarnaast heeft zij diverse buitenlandse podiumsuccessen behaald en nam ze deel aan Serie A1 toernooien van de Karate World Association. Noa maakte sinds halverwege 2016 deel uit van de Nederlandse selectie van de Karate Bond Nederland en werd gezien als groot nationaal talent. Een status die ook door de NOC-NSF werd erkend.

Ondertussen solliciteerde ze in maart 2017 naar een weekendbaan bij de DAKA in Alkmaar, ze kon dit uitstekend met haar sport combineren. Naast haar sportcarrière zakte ze in 2017 voor haar Havo examen aan de Jan Arentz te Alkmaar. Het was lastig om het vele sporten te combineren met deze school. Ze kon dit schooljaar over doen aan de sportschool Willem Blaeu in Alkmaar, daar kon ze haar LOOT status gebruiken en zo haar leren goed combineren met haar eindexamen jaar. In juni 2018 heeft Noa haar Havo diploma gehaald. Noa wilde in september 2018 starten met haar opleiding Aviation aan de HVA in Amsterdam.

Noa Warger